Porcijas: 1
Sastāvdaļas
100 ml piena
2 cl Īru krēma liķiera (piemēram, Bailey‘s)
1 tasīte espresso
Pagatavošana:
Pagatavojiet karstas piena putas, izmantojot Melitta® Cremio®. Ielejiet īru krēma liķieri un tikko pagatavoto espresso glāze. Piepildiet glāzi ar karstām piena putām.
Laiks baudīt!
Porcijas: 1
Sastāvdaļas
2 cl kokosriekstu liķiera (piemēram, Batida de Coco)
100 ml piena
1 tasīte espresso
Šokolāde mērce
Kokosriekstu skaidiņas un kokosriekstu pulveris
Pagatavošana:
Sajauciet kokosriekstu liķieri ar pienu un pagatavojiet aukstas piena putas, izmantojot Melitta® Cremio®. Latte-Macchiato glāzes pamatni iesmērējiet ar šokolādes mērci...
un ielejiet piena putas. Pievienojiet tikko pagatavotu espresso un rotājiet piena putas ar kokosriekstu skaidiņām un pulveri.
Padoms: ja vēlaties pagatavot bezalkoholisku dzērienu, aizstājiet kokosriekstu liķieri ar 8 ml kokosriekstu sīrupa.
Laiks baudīt!
Patarimas: Norėdami nealkoholinio gėrimo tiesiog pakeiskite kokosų likerį 8 ml kokosų sirupo.
Laikas mėgautis!
Porcijas: 1
Sastāvdaļas
100 ml piena
2 tējkarotes riekstu krēma (piemēram, Nutella)
1 tasīte kafijas
½ tējkarotes medus
Cukurs pēc vajadzības
Pagatavošana:
Pievienojiet karstajai kafijai riekstu krēmu un medu. Rūpīgi samaisiet kafiju, līdz krēms un medus ir izkusis. Pagatavojiet karstas piena putas, izmantojot Melitta® Cremio®, un pievienojiet tās kafijai. Ja nepieciešams, pievienojiet cukuru.
Sastāvdaļas
2 maisiņi chai tējas
100 ml piena
Vaniļas cukurs, medus vai (kanēlis) cukurs
Pagatavošana:
Sagatavojiet lielu krūzi chai tējas (aptuveni 150 ml ar 2 tējas maisiņiem). Ļaujiet tējai ievilkties 6 minūtes. Šajā laikā pagatavojiet karstas piena putas, izmantojot Melitta® Cremio®. Ja vēlaties, padariet tēju saldāku, ...izmantojot vaniļas cukuru, medu vai (kanēli) cukuru. Pievienojiet piena putas tējai un rūpīgi samaisiet.
Laiks baudīt!
Porcijas: 2
Sastāvdaļas
50 g baltās šokolādes
200 ml svaigi pagatavotas kafijas
150 ml karsta piena
Šokolādes skaidiņas dekorēšanai
Pagatavošana:
Ūdens peldē izkausējiet balto šokolādi, samaisiet to kopā ar karsto kafiju un ielejiet dekoratīvās glāzēs. Pagatavojiet karstas piena putas, izmantojot Melitta® Cremio® piena putotāju; pievienojiet tās kafijai un rūpīgi samaisiet. Apberiet ar rīvētu balto šokolādi.
Porcijas: 1
Sastāvdaļas
150 g aveņu
½ paciņas vaniļas cukura
1 ēdamk. cukura
250 ml piena
Pagatavošana:
Nomazgājiet avenes, samaisiet tās mikserī ar vaniļas cukuru, cukuru un 150 ml piena. Pagatavojiet aukstas piena putas no atlikušajiem 100 ml piena, izmantojot Melitta® Cremio® ...
Ielejiet aveņu maisījumu lielā glāzē un pievienojiet piena putas.
Padoms: varat izmantot arī citus augļus, piemēram, zemenes!
Laiks baudīt!
Porcijas: 1
Sastāvdaļas
150 ml piena
2 bumbiņas vaniļas saldējuma
1 krūzīte kafijas
Cukurs pēc vajadzības
Pagatavošana:
Pagatavojiet tasīti kafijas un ļaujiet tai atdzist. Tiklīdz kafija ir atdzisusi, pagatavojiet aukstas piena putas, izmantojot, Melitta® Cremio®. Ielejiet kafiju glāzē un pievienojiet vaniļas saldējumu. Pievienojiet piena putas un cukuru, ja nepieciešams.
Porcijas: 4
Sastāvdaļas
• 3 tējkarotes šķīstošā espresso pulvera
• 100 g putukrējuma
• 1 paciņa vaniļas krēma pulvera
• 550 ml piena
• 5 ēdamk. cukura
• 1 tējk. kanēļa
Pagatavošana:
Izšķīdiniet espresso pulveri 2 ēdamkarotēs karsta ūdens. Pēc tam samaisiet kopā putukrējumu un vaniļas pulveri, līdz izveidojas viendabīga masa. Uzvāriet 400 ml piena...
un pievienojiet 4 ēdamkarotes cukura. Pievienojiet vaniļas pulvera un espresso maisījumu vārošajam pienam un vāriet aptuveni 1 minūti. Vēlreiz apmaisiet pudiņu, sadaliet to pa glāzēm un ļaujiet tam atdzist. Pievienojiet kanēlim 1 ēdamkaroti cukura. Pagatavojiet aukstas piena putas no 150 ml piena, izmantojot Melitta® Cremio®. Pievienojiet piena putas pudiņam un apberiet ar kanēļa un cukura maisījumu. Pasniedziet nekavējoties.
Laiks baudīt!
Porcijas: 4
Sastāvdaļas
• 450 g saldētu zirņu
• 2 sīpoli
• 1 ēdamkarote eļļas
• 500 ml dārzeņu buljona
• 100 g putukrējuma
• 1 šķipsna sāls un piparu
• 100 ml piena
• Muskatrieksta pulveris
Pagatavošana:
Atkausējiet zirņus un rūpīgi sasmalciniet sīpolus.Uzsildiet eļļu lielā kastrolī, pievienojiet sīpolus un cepiet, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievienojiet zirņus, buljonu un krējumu un vāriet 20 minūtes uz vidējas uguns. Rūpīgi samaliet zupu ar blenderi, pievienojiet sāli un piparus.
Pagatavojiet karstas piena putas, izmantojot Melitta® Cremio®. Ielejiet zupu četrās bļodās un pārlejiet ar piena putām. Pēc izvēles apberiet ar muskatriekstu.
Padoms: piena putas iespējams pievienot arī citām zupām, piemēram, ķirbju, kartupeļu vai tomātu zupai.
Laiks baudīt!
Porcijas: 1
Sastāvdaļas
100 ml piena
2 cl Īru krēma liķiera (piemēram, Bailey‘s)
1 tasīte espresso
Pagatavošana:
Pagatavojiet karstas piena putas, izmantojot Melitta® Cremio®. Ielejiet īru krēma liķieri un tikko pagatavoto espresso glāze. Piepildiet glāzi ar karstām piena putām.
Laiks baudīt!
Porcijas: 1
Sastāvdaļas
2 cl kokosriekstu liķiera (piemēram, Batida de Coco)
100 ml piena
1 tasīte espresso
Šokolāde mērce
Kokosriekstu skaidiņas un kokosriekstu pulveris
Pagatavošana:
Sajauciet kokosriekstu liķieri ar pienu un pagatavojiet aukstas piena putas, izmantojot Melitta® Cremio®. Latte-Macchiato glāzes pamatni iesmērējiet ar šokolādes mērci...
un ielejiet piena putas. Pievienojiet tikko pagatavotu espresso un rotājiet piena putas ar kokosriekstu skaidiņām un pulveri.
Padoms: ja vēlaties pagatavot bezalkoholisku dzērienu, aizstājiet kokosriekstu liķieri ar 8 ml kokosriekstu sīrupa.
Laiks baudīt!
Patarimas: Norėdami nealkoholinio gėrimo tiesiog pakeiskite kokosų likerį 8 ml kokosų sirupo.
Laikas mėgautis!
Porcijas: 1
Sastāvdaļas
100 ml piena
2 tējkarotes riekstu krēma (piemēram, Nutella)
1 tasīte kafijas
½ tējkarotes medus
Cukurs pēc vajadzības
Pagatavošana:
Pievienojiet karstajai kafijai riekstu krēmu un medu. Rūpīgi samaisiet kafiju, līdz krēms un medus ir izkusis. Pagatavojiet karstas piena putas, izmantojot Melitta® Cremio®, un pievienojiet tās kafijai. Ja nepieciešams, pievienojiet cukuru.
Sastāvdaļas
2 maisiņi chai tējas
100 ml piena
Vaniļas cukurs, medus vai (kanēlis) cukurs
Pagatavošana:
Sagatavojiet lielu krūzi chai tējas (aptuveni 150 ml ar 2 tējas maisiņiem). Ļaujiet tējai ievilkties 6 minūtes. Šajā laikā pagatavojiet karstas piena putas, izmantojot Melitta® Cremio®. Ja vēlaties, padariet tēju saldāku, ...izmantojot vaniļas cukuru, medu vai (kanēli) cukuru. Pievienojiet piena putas tējai un rūpīgi samaisiet.
Laiks baudīt!
Porcijas: 2
Sastāvdaļas
50 g baltās šokolādes
200 ml svaigi pagatavotas kafijas
150 ml karsta piena
Šokolādes skaidiņas dekorēšanai
Pagatavošana:
Ūdens peldē izkausējiet balto šokolādi, samaisiet to kopā ar karsto kafiju un ielejiet dekoratīvās glāzēs. Pagatavojiet karstas piena putas, izmantojot Melitta® Cremio® piena putotāju; pievienojiet tās kafijai un rūpīgi samaisiet. Apberiet ar rīvētu balto šokolādi.
Porcijas: 1
Sastāvdaļas
150 g aveņu
½ paciņas vaniļas cukura
1 ēdamk. cukura
250 ml piena
Pagatavošana:
Nomazgājiet avenes, samaisiet tās mikserī ar vaniļas cukuru, cukuru un 150 ml piena. Pagatavojiet aukstas piena putas no atlikušajiem 100 ml piena, izmantojot Melitta® Cremio® ...
Ielejiet aveņu maisījumu lielā glāzē un pievienojiet piena putas.
Padoms: varat izmantot arī citus augļus, piemēram, zemenes!
Laiks baudīt!
Porcijas: 1
Sastāvdaļas
150 ml piena
2 bumbiņas vaniļas saldējuma
1 krūzīte kafijas
Cukurs pēc vajadzības
Pagatavošana:
Pagatavojiet tasīti kafijas un ļaujiet tai atdzist. Tiklīdz kafija ir atdzisusi, pagatavojiet aukstas piena putas, izmantojot, Melitta® Cremio®. Ielejiet kafiju glāzē un pievienojiet vaniļas saldējumu. Pievienojiet piena putas un cukuru, ja nepieciešams.
Porcijas: 4
Sastāvdaļas
• 3 tējkarotes šķīstošā espresso pulvera
• 100 g putukrējuma
• 1 paciņa vaniļas krēma pulvera
• 550 ml piena
• 5 ēdamk. cukura
• 1 tējk. kanēļa
Pagatavošana:
Izšķīdiniet espresso pulveri 2 ēdamkarotēs karsta ūdens. Pēc tam samaisiet kopā putukrējumu un vaniļas pulveri, līdz izveidojas viendabīga masa. Uzvāriet 400 ml piena...
un pievienojiet 4 ēdamkarotes cukura. Pievienojiet vaniļas pulvera un espresso maisījumu vārošajam pienam un vāriet aptuveni 1 minūti. Vēlreiz apmaisiet pudiņu, sadaliet to pa glāzēm un ļaujiet tam atdzist. Pievienojiet kanēlim 1 ēdamkaroti cukura. Pagatavojiet aukstas piena putas no 150 ml piena, izmantojot Melitta® Cremio®. Pievienojiet piena putas pudiņam un apberiet ar kanēļa un cukura maisījumu. Pasniedziet nekavējoties.
Laiks baudīt!
Porcijas: 4
Sastāvdaļas
• 450 g saldētu zirņu
• 2 sīpoli
• 1 ēdamkarote eļļas
• 500 ml dārzeņu buljona
• 100 g putukrējuma
• 1 šķipsna sāls un piparu
• 100 ml piena
• Muskatrieksta pulveris
Pagatavošana:
Atkausējiet zirņus un rūpīgi sasmalciniet sīpolus.Uzsildiet eļļu lielā kastrolī, pievienojiet sīpolus un cepiet, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievienojiet zirņus, buljonu un krējumu un vāriet 20 minūtes uz vidējas uguns. Rūpīgi samaliet zupu ar blenderi, pievienojiet sāli un piparus.
Pagatavojiet karstas piena putas, izmantojot Melitta® Cremio®. Ielejiet zupu četrās bļodās un pārlejiet ar piena putām. Pēc izvēles apberiet ar muskatriekstu.
Padoms: piena putas iespējams pievienot arī citām zupām, piemēram, ķirbju, kartupeļu vai tomātu zupai.
Laiks baudīt!